Fejvadász, aki a hiányzó puzzle darabot beilleszti a szervezetbe

Ha jól működik egy cég, akkor a szervezet olyan, mint egy színes kirakós, amelynek minden darabja a helyén van, és együtt adják ki a tökéletes, teljes képet. Azonban ha egy puzzle darab kiesik, akkor azt mielőbb pótolni kell. De nem mindegy hogyan és kivel.


A fejvadászat egy igen összetett feladat. Egyfelől szükséges ismerni és átlátni a megbízó céget, annak felépítését, kultúráját, tevékenységét, és világosan érteni, mi pontosan a pozíció, minek kell megfelelnie a jövőbeli új kollégának. Másfelől tisztában kell lenni az álláskereső képességeivel, kvalitásaival és igényeivel. A jó fejvadász képes az általa összegyűjtött információkból összehozni egy olyan találkozást, ami a tökéletes egyezést hozhatja – mindenki legnagyobb megelégedésére.


Exkluzív fejvadászat – cél a tökéletes egyezés
Az elmúlt két évtizedben nagyon színes, multikulturális csapatokkal dolgoztam együtt: különböző kultúrájú kollégákkal, projektkoordinátorokkal, menedzserekkel, vezetőkkel kellett megtalálnom a közös hangot a munkám során. Az operatív menedzsment mellett, feladataimhoz tartozott többek között a folyamatok feltérképezése, kiértékelése és átalakítása, üzleti stratégia tervezése és fejlesztése, teljes körű válság és változáskezelés, szervezetfejlesztés, általános ügyviteli tanácsadás, de a vezetők mentorálása és coaching is. Ez a sokrétű munka folyamatosan kihívások elé állított, ugyanakkor rengeteg tapasztalattal és tudással is megajándékozott. Ez a hozzáértés és ismeret hozzájárult ahhoz, hogy exkluzív fejvadász szolgáltatást tudjak nyújtani partnereimnek. Hogy mitől exkluzív ez a szolgáltatás? Attól, hogy átfogóan foglalkozom a feladattal, egy olyan egyéniséget közvetítek partneremnek, akinek ismerete, tapasztalata és habitusa tökéletesen illeszkedik a szervezetbe és a szervezeti kultúrába.

Sikerem 7 titka
Mint már fentebb említettem, egy közös elégedettséggel végződő fejvadászathoz sok munka, rengeteg tapasztalat és persze kiterjedt hálózat szükséges. Emellett persze vannak olyan sikertényezők is, amelyek elősegítik az eredményt. Az eddigi tapasztalataim és partnereim visszajelzése alapján azt gondolom, az én exkluzív fejvadász szolgáltatásom a következő, számomra kiemelten fontos szempontok miatt sikeres:

Professzionális igényfelmérés
Ahhoz, hogy a szervezetbe tökéletesen illeszkedő puzzle darabot meg tudjam találni, alaposan meg kell ismernem a partnereimet. Ez vonatkozik a munkaerőt kereső cégre, és az állást kereső ügyfeleimre is. Szervezetfejlesztő és tanácsadó tapasztalatom segít abban, hogy partnereimet támogatni tudjam, hogy teljeskörűen meg tudják fogalmazni igényeiket, és ezzel létrejöhessen egy tökéletes egyezés.

Folyamatos kommunikáció
Hiszek az őszinte és tiszta kommunikációban. A fejvadászat folyamatának éppen ezért egyik fontos eleme nálam az állandó kommunikáció, hogy partnerem mindig tudja, mi történik, hol tartunk éppen a munkában, illetve van-e szükség bármi változtatásra? 

Értékközvetítés
Az általam nyújtott szolgáltatás nem kíván számokban versengeni más fejvadász cégekkel. Számomra az értékközvetítés kiemelten fontos. Azok a szakemberek, akiket én találok a keresett pozícióra, nem csupán képességük és tudásuk alapján passzolnak a cégbe, hanem olyan egyéniségek, akik hasonló értékekkel bírnak, mint a megbízó partnerem.

Szivárványszín szolgáltatáspaletta
Munkámhoz tartozik az is, hogy a megbízómmal megértessem, hogy ne a kieső munkaerőt akarja pótolni, hanem hogy a be nem töltött pozíciót töltse be az arra legmegfelelőbb emberrel. A több mint két évtized alatt kialakult széles kapcsolati tőkém mellett nem az ügyfeleim igényeit igyekszem a szolgáltatásaimra szabni, hanem olyan szolgáltatásokat nyújtok, amelyek rugalmas, sokszínű alakítása és kombinációja igazodik az ügyfél-elvárásokhoz.

Adatbázis helyett élő kapcsolatok
A nagy fejvadász cégek legnagyobb kincse, a saját adatbázis mit sem ér, ha abban nem aktívak, és nem frissek a jelöltek, vagy ha a jelöltet kereső és kiválasztó szakember nem a megfelelően illeszkedő „puzzle”-t keresi. Az én egyik legnagyobb tőkém az élő kapcsolataim, csak releváns jelölteket továbbítok a megbízónak.

Interjú 2 in 1
Az interjú sarkalatos pontja a munkámnak, és ebben is egyedi szolgáltatást tudok nyújtani partnereimnek. Több éven át dolgoztam operatív vezetőként és cégvezetőként is. Ez a tapasztalat lehetőséget ad arra, hogy olyan alapos állásinterjút készítsek a jelöltekkel, melynek során teljes körű képet kaphatok nem csak készségeikről, képességeikről és igényeikről, hanem arról is, hogy egyéniségük belesimul-e a szervezet működésébe és kultúrájába.

Partneri viszony
A sikeres fejvadászat záloga a partneri viszony, melyben visszajelzéseket adhatunk egymásnak. Ahhoz, hogy sikeresen tudjak munkaerőt közvetíteni, elengedhetetlen, hogy maximálisan megértsem, milyen pozícióra keresnek új kollégát, és annak, milyen szakmai és személyiségbeli kompetenciákkal kell rendelkeznie. Azonban ezt az alapos, és sokszor sok időt igénybe vevő folyamatot gyakran elodázzák a cégek, de az is előfordul, hogy nem tudják pontosan megfogalmazni, mit szeretnének, vagy rosszul ítélik meg, mire volna szükségük. Én abban is támogatást és segítséget tudok nyújtani, hogy közösen megfogalmazzunk vagy átkeretezzünk egy keresett pozíciót.

//

Ajánlott

//

Legutóbbiak

//

Kövess minket