Exklúzív Business Leaders Workshop: nemcsak egy workshop, hanem új irány kezdete egyben

A Knowledge Pyramid Kft. november 12-i Exkluzív Business Leaders Workshop-ján a Business Services szektor neves felsővezetői vettek részt. A téma egyedisége abban rejlett, hogy a workshop célja az volt, hogy megvizsgáljuk a 40+-os generáció foglalkoztatásának integrálását, az erre való nyitottságot és ennek lehetőségeit. Cégünk elkötelezett a téma iránt és inspirálónak tartjuk, hogy Business Services szektorbeli vezetőkkel dolgozhatunk együtt ezen a nagyon fontos és megosztó témán. Szerintünk elenyésző azok száma, akik komolyan foglalkoznak a 40 év feletti korosztállyal, hiába rendelkezik ez a generáció hatalmas potenciállal a munkaerőpiacon.  


Elméleti alapokon nyugvó tudás


A téma aktualitása abban rejlik, hogy a 40 év feletti korosztály pont az a réteg, aki kellő tapasztalattal rendelkezik, ugyanakkor ennél a korosztálynál többeknél már észlelhetők a mentálhigiéniai betegségek egyes tünetei (depresszió, kiégés, életközepi válság). E korosztály szektorban való foglalkoztatásával kapcsolatban a szakértelmet, a (tanulási) készségeket és a potenciális munkáltató céges és vezetői kultúráját jártuk körbe a műhelymunka során.
A workshopon résztvevő cégek vezetői és a workshopot vezető tréner szakemberek mind egyetértettek abban, hogy kellő nyitottsággal, vezetői felkészültséggel és megfelelő szakértői támogatással az érintett dilemmák megoldhatók és a rizikófaktorok csökkenthetők. Az elméleti tudásanyag rávilágított a fluktuációs költségek nagyságára és arra, hogy azok hogyan csökkenthetők és hogyan fordíthatók pozitívan egy sikeres 40+ generáció integrálási program bevezetésére. Hangsúlyos szerepet kapott továbbá ennek a generációnak a munkához való hozzáadott értéke, mely hosszú távon multigenerációs szervezetekben stabil operatív környezetet biztosíthat.


Mit tud nyújtani egy 40 év feletti munkavállaló a munkáltatóknak?
 

Fontos megérteni a 40+-os munkavállalók értékeit és azt, hogy hol helyezkednek el egy cég hierarchiájában. Egy 40 év feletti munkavállaló az alábbi tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik a kevesebb szakmai- és/vagy élettapasztalattal rendelkező munkatársaihoz képest:
  • lojálisak a céghez, ritkábban lépnek ki a szervezetből, ha elégedetlenek. Ez nagy előny a fiatalabb generációkkal szemben, mert foglalkoztatásukkal jelentősen csökkenthető a fluktuáció,
  • élettapasztalatuk miatt nyugodtabban, érettebben és profibban állnak egy-egy probléma megoldásához,
  • nincsenek irreleváns elvárásaik, inkább visszafogottabb céljaik és elérhető terveik vannak az élet és a munka terén egyaránt,  
  • alapos üzleti és munkatapasztalattal rendelkeznek, így sokkal könnyebb velük dolgozni, mint a fiatalabb generációkkal,
  • fókuszáltabbak, pontosabbak, maximalizmus jellemzi őket,
  • proaktívak, ha társasági/közösségi programokról van szó, maguk szervezik meg azokat,
  • személyiségük érett, nincsenek hangulatingadozásaik, kiszámíthatók a munkában,
  • teljesítményük nyomon követhető és kiegyensúlyozott, így kevesebb meglepetés ér minket, ha velük dolgozunk. 
Ezeket összegezve látható, hogy rengeteg potenciált rejtenek a 40+ generációs munkavállalók. A workshopon arról is szó esett, hogy hogyan motiváljuk őket, hogy ne fásuljanak bele a mindennapi munkába.
 

 
A Workshop nem csak elmélet, gyakorlati útmutató is
 

A második blokkban a gyakorlati tudás megszerzése, új irányok felfedezése és a csapatmunka kapott hangsúlyt. A kreatív ötletelés abból állt, hogy minden résztvevő megosztotta a szerinte relevánsnak tartott tudást, nélkülözhetetlen tapasztalatot, továbbá azon megoldási javaslatokat, amelyek a helyzet fennállása esetén konstruktív kiutat jelenthetnek a szervezet számára. 
A Knowledge Pyramid hisz abban, hogy „out of the box” szemlélettel támogatást és új megoldásokat tud nyújtani a cégek menedzsmentjének a jövő új kihívásaihoz. 
 

Szakértőként, konzulensként az jelenti számunkra a sikert, ha szilárd eredményekkel zárjuk a workshopot, szeretnénk, ha izgatottan vinnétek magatokkal haza a workshopon tanultakat” – kezdte Slomska Monika, a Knowledge Pyramid Kft. ügyvezető igazgatója a workshopot.

Szerintünk sikerült ezt elérnünk a workshop végére és amellett, hogy nagyon jó hangulatban, kreatívan telt el  a nap, mindenki elméleti és gyakorlati tudást is szerzett ebben a megosztó és kevésbé felkapott témakörben.

 
További, újító témájú Workshop-ok a jövőben is 
 

Hasonló workshopokat tervezünk indítani, további megosztó, újító témákkal. A Knowledge Pyramid többek között minden változásmenedzsment témakörben, illetve krízismenedzsment esetén is rendelkezésre tud állni és a cégek képviselőinek akár akut helyzetben is egyedi megoldásokat javasolni.

//

Ajánlott

//

Legutóbbiak

//

Kövess minket