A változás, mint lehetőség

Észrevetted már, hogy munkád során leggyakrabban akkor találkozol rémisztő akadályokkal, amikor leveszed a szemed a célról?
De tudod-e egyáltalán mi a célod? Ismered-e a céljaidat, melyek a cégedet a továbblépés felé vezetik? Ha igen, akkor meg tudod-e fogalmazni úgy a célkitűzéseidet, hogy motiváló legyen azok számára is, akik veled együtt fogják ezeket megvalósítani? Vagy inkább azt érzed, hogy nincs célod, és nem látod a fától az erdőt? Esetleg azt gondolod, hogy te már mindent megtettél, mégsem érted el a kívánt eredményeket? Ha hiányzik a megfelelő cél, vagy nem tudod megfogalmazni, hogy mi is pontosan a célod, hogyan fogod észre venni azokat a lehetőségeket, amelyek az irányába visznek? A jó célkitűzés fontossága abban rejlik, hogy fejlődésre ösztönözzön, és kedvet csináljon neked azzá a személlyé és vezetővé válni, aki hatékonyan és örömmel tudja megvalósítani a terveit. Én ebben tudok a támogató partnered lenni.


A változás, mint lehetőség

Az elmúlt két évtizedben nagyon színes, multikulturális csapatokkal dolgoztam együtt, 38 nemzet 38 különböző kultúrájú kollégáival, projektkoordinátoraival, menedzsereivel, vezetőivel kellett megtalálnom a közös hangot a munkám során. Ez a különbözőség folyamatos kihívások elé állított, de rengeteg tapasztalattal és tudással is megajándékozott. Ahogy bizonyára te is észrevetted, az eredményes cégek sikertényezői között ott van az alkalmazkodóképesség és a változásra-változtatásra való hajlandóság. Én ezt a látásmódot és mentalitást képviselem és adom át az ügyfeleimnek. Sokszor tapasztaltam, hogy bár a legtöbb cégvezető tisztában van a rugalmasság és a változtatni tudás képességének fontosságával, mégsem próbál változtatni egészen addig, amíg nem biztos benne, hogy az adott változás működni fog, vagy amíg kénytelen bevezetni egy változtatást, csak hogy lépést tudjon tartani az elvárásokkal. Bár a mindennapokban tudják, hogy a változás az egyetlen állandó dolog az életben, a céges életükben nehéz elfogadni ezt a tényt. Nehezen mozdulnak ki a megszokottból, pedig akár fel is készülhetnének a változásra, ahelyett, hogy folyamatosan csak követnék az eseményeket. Pedig a változás nem egy rossz dolog, a várható sikerek éltető ereje lehet! Tudom, hogy cég- és csapatvezetőként muszáj eredményeket és teljesítményt felmutatni, elvárásoknak megfelelni, és biztonságos hátteret nyújtani a munkához. Azt is tudom, hogy az emberek jobban kedvelik a megszokott körülményeket, mint a kockázatvállalást az esetleges jobb helyzetért. De biztos vagyok benne, hogy érdemes felvállalni az eleinte kényelmetlennek tűnő, komfortzónán kívül eső változtatásokat, mert ez lehet a vezetői és céges fejlődés hosszú távú záloga.

Ne a siker elérése legyen a cél, a cél elérése legyen siker!

Ha szeretnél tisztán látni a céges jövőképeddel kapcsolatban, szívesen állok rendelkezésedre, és segítek választ találni a következő kérdésekre:

  • Szeretnéd tudni, mik lehetnének a valódi céljaid, hogy te vagy a céged sikeres legyen?
  • Szeretnéd tisztán látni, mik azok a gátak, amik a céljaid valódi megvalósításában eddig megakadályoztak?
  • Szeretnél többet tudni arról, hogyan válhatsz olyan vezetővé, aki képes alkalmazkodni az állandó változáshoz, netán több generációs csapatokat sikerre vinni?
  • Szeretnéd tudni, hogyan motiváld a munkatársaidat, hogy ők is alkalmazkodni tudjanak a rájuk váró változásokhoz és a lehető legjobb eredményeket hozzák ki azokból?

Fordulj hozzám bizalommal, hogy a jelenlegi, egyenként funkcionáló darabokból közösen egy teljes megoldást hozhassunk létre!
Segítek megfogalmazni azokat a stratégiai célokat, melyek sikerre visznek téged és az általad vezetett csapatot. Támogatlak a mindennapi megvalósításukban, hogy a lehetséges és kézzel tapintható eredményekkel valóban azonosulni tudj és őszintén higgy a megoldásban, aminek te leszel a megvalósítója.

//

Ajánlott

//

Legutóbbiak

//

Kövess minket